Orbán feleségével és három lányával ment Washingtonba

2016.04.01. 14:50 Módosítva: 2016.04.01. 18:05

Lévai Anikó és Orbán Viktorral közös három lányuk is Washingtonban tartózkodik a miniszterelnöki delegációval – tudta meg a VS.hu. A cikk szerint a miniszterelnök hétfőtől szerdáig magánprogramot bonyolított a családjával. 

A kormányfő a magánprogram után kezet fogott Barack Obamával, és találkozott a grúz és a svájci elnökkel, a delegáció ma este érkezik haza.

Washingtonban a héten konferenciát tartottak a nukleáris biztonságról, erre utazott ki egy magyar kormánydelegáció Orbán Viktor vezetésével. Seszták Miklós fejlesztési miniszter és Szijjártó Péter külügyminiszter szintén az amerikai fővárosban tartózkodik.

Orbán komolyan veszi a terrorfenyegetettséget

Az MTI a helyszínen megkérdezte Orbán Viktort,  hogy komolyan veszi-e az ISIS fenyegetését, amire a miniszterelnök azt mondta, hogy nagyon. "Nem lehet egy ilyen fenyegetést nem komolyan venni" - mondta arra, hogy az Iszlám Állam név szerint Magyarországot is megfenyegette.

Az ISIS azt írta állítólag:

Ma Brüsszel és a repülőtere, holnap akár Portugália vagy Magyarország kerülhet sorra.

A megemlített két ország közül egyik sem számít az IS fő célpontjai közé, valószínűleg azért ezeket emelték ki, hogy fenntartsák a félelemérzetet: bárhol Európában lecsaphatnak. Ahogy fogalmaznak: „A lényeg: egy európai nemzet vagy főváros sincs biztonságban az Iszlám Állammal támadásaival szemben.”

Orbán Viktor találkozott Giorgi Margvelashvili grúz, és Johann N. Schneider-Ammann svájci elnökkel. A VS szerint mindkét találkozót a másik fél kezdeményezte. 

A VS azt is tudni véli, Orbán Viktor találkozott Desmond Child, részben magyar származású dalszövegíróval is, aki a Bon Jovinak, a Kissnek, az Aerosmithnek, a Scorpionsnak és Chernek is írt szövegeket.