Nem fogad el segítséget a virágárus néni, akit megaláztak a közteresek

2016.04.08. 08:59 Módosítva: 2016.04.08. 09:02

A Bors megszólaltatta azt a 82 éves asszonyt, akitől a közteresek szerdán lefoglalták a Kossuth téren árult nárciszait.

A képet a Népszabadság újságírója készítette és több ezren osztották meg a Facebookon. Kovács Klára szerint azóta is percenként keresik az emberek, hogy segítenének a virágárus néninek.

Nagyon rossz volt látni, hogy zokog a néni

- mondta a lapnak az újságíró, aki hiába ajánlotta fel, hogy megveszi a csokrot, a közteresek hajthatatlanok maradtak.

A Gyöngyösorosziban élő Julika néni a Borsnak megtörten azt mondta, hogy

képzeljék el ezt a szégyent, soha bűnt el nem követtem, vénségemre pedig ilyen megaláztatás ér, hogy bűnözőként kezelnek.

Az idős asszony a saját kertjében lévő nárciszait hozta fel Budapestre, hogy csokorját 300 forintért  eladja, és a pénzből szemcseppet vegyen látássérült, cukorbeteg lányának.

Nem loptam, nem bűnöztem, nem úgy, mint azok, akik szétlopják az országot! ... Nem tudom, miért van szüksége az én kis virágomra a magyar államnak. Biztos a mennyaszonyának vitte a közterületes.

Mint a lapnak elmondta, hétvégenként a piacra jár árulni, ahol szabad neki, de hétköznap nincs piac, és a virágok elhervadnak.

Köszönöm szépen, de nem fogadok el segítséget, csak hagyják, hogy a kis virágaimat árulhassam

- mondja Julika néni, aki a Népszabadság szerint két családot tart el, a virágárusítással a súlyos cukorbeteg lányának és unokájának, valamint a fél oldalára lebénult vejének segít.

A Bors megkereste a belváros-lipótvárosi közterület-felügyeletet is az ügyben, ahonnan azt a választ kapták, hogy az intézkedés jogos volt. Julika nénit közterületen folytatott jogosulatlan kereskedelmi tevékenység miatt büntették meg, és cáfolják, hogy sírt volna. Az idős asszony azonban azt mondja, valóban zokogott, annyira megijedt a nála két fejjel magasabb, erős testalkatú közteresektől.

És a végére egy kis pozitívum: Julika nénit annyira kiborították a történtek, hogy nagy izgalmában kirántotta a kulcsait a táskájából a Kossuth téren, így csütörtökön újra feljött Budapestre, és csodák csodájára egy nappal később ugyanott meg is találta.