Több embernek adta el ugyanazt a helyjegyet a MÁV

9318  Budapesten a Keleti Palyaudvar
2016.04.08. 18:59

Andor nevű olvasónktól kaptunk egy üzenetet arról, hogy valami probléma van az eredetileg 18:10-kor a Keletiből induló RÁBA IC-vel. Azt írta:

18:10 kor a keletiből induló RÁBA IC-re kétszer adták el egy csomó embernek a jegyét/helyét ezért nincs ülőhelyük, vagyis van csak ott ül valaki szintén egy odaszóló érvényes jeggyel. Most „lehet” szereznek plusz kocsit. El sem indult már késik a vonat.

Megkerestük a MÁV Sajtóosztályát, levelünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy fordulhat elő az ilyen hiba, mennyire gyakori, hogyan kezelik a problémát. Levelünkre részletes választ későbbre ígértek, de telefonon annyit azért elmondtak, hogy:

  • A MÁV a RÁBA IC utasainak természetesen megoldja az eljutást a célállomásokra, a vonatról utas nem marad le.
  • Egy plusz szerelvényt csatolnak az IC-hez, hogy a helyproblémákat megoldják
  • Sajnos a probléma miatt közel egy órás késéssel indul a vonat a pályaudvarról.

Ha minden jól megy, a hét elején jövünk a részletes válaszokkal. A vonat cikkünk megjelenésekor, este hét órakor még az állomáson állt.

Olvasónk fél nyolckor a következőt írta:

A vonat fullon van, egy kocsit ugye hozzáraktak a szerelvényhez. Ez a plusz kocsi megtelt azokkal az utasokkal, akiknek 2x (vagy többször) adták el a helyét. Van olyan hely, amit 3x adtak el. Nem tudom egy kocsiba hányan férnek, de annyi embert minimum érint a dolog.