Elfogták az elmebeteg gyilkost

2016.04.09. 07:40 Módosítva: 2016.04.09. 09:20

Elfogták az elmebeteg gyilkost, aki megszökött egy pszichiátriai intézetből, Washington államban - közölte az MTI. A 28 éves Anthony Garver szerdán szökött meg másodmagával. Társát már, az 58 éves Mark Alexander Adamset helyi idő  csütörtökön sikerült elfogni, felismerték egy buszon, nem állt ellen a rendőröknek. Garver a képen a baloldali figura:

CfcGq2mUIAAxLhP

Garver szökésük után autóbusszal Seattle-ből az állam másik végében található Spokane városba utazott, ahol felismerték csütörtökön. Később járt szülei házánál is. Apja bejelentésére a rendőrség keresőkutyák és helikopterek segítségével hajtóvadászatot indított utána egy erdős területen, és ott fogták el.

A két veszélyes gyilkos együtt mászott ki a pszichiátriai intézet zárt osztályának egyik ablakán.

Anthony Garvert 2013-ban gyilkosság miatt tartóztatták le. A vád szerint drótokkal az ágyhoz kötözött egy nőt, és halálra kínozta. A tárgyaláson kiderült, hogy nem lehet felelősségre vonni, mert nem beszámítható.

A kérdéses pszichiátriai intézetet az előírások be nem tartása miatt már többször figyelmeztették hatóságok, emiatt azt is kilátásba helyezték, hogy a létesítményt megfosztják a szövetségi büdzséből folyósított több millió dolláros támogatástól.

Egy betegjogi szervezet helyi illetékese arra hívta fel a figyelmet, hogy Washington állam pszichiátriai programjai és létesítményei rendszeresen pénzhiánnyal küzdenek.