Vádat emeltek a kétszer is szándékos gázömlést okozó férfi ellen

2016.04.14. 10:40
Közveszélyokozás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat az ellen a 27 éves férfi ellen, aki még 2014-ben Győrben két házban is elvágta a gázvezetéket és kinyitotta a gázcsapot. Az egyik ház berobbant, a férfi nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.

Az első eset a vádlott 27. születésnapján történt: a társasházi lakásban a férfi elvágta a gáztűzhely gázcsövét és kinyitotta a gázcsapot. Az erős gázszagot érezve a szomszédok értesítették a hatóságokat. A rendőröknek és a tűzoltóknak be kellett törniük az ajtót, mert a lakásban tartózkodó vádlott nem nyitott nekik ajtót. Az átszellőztetésen kívül más beavatkozásra akkor nem volt szükség.

Fél évvel később aztán a férfi a saját családi házában vágta el a konyhai és a fürdőszobai gázcsöveket, ennek pedig már súlyos következményei lettek. A gáz este kilenc körül berobbant, az épület megsemmisült. A ház közelében hat másik ingatlan is megrongálódott, 3,5 millió forint kár keletkezett.

A vádirat tartalmaz egy harmadik cselekményt is: a férfi 2014 augusztusában egy szén-dioxid-patronos pisztollyal jelent meg a volt barátnője szüleinek háza előtt. A vita során életveszélyesen megfenyegette a nő apját, majd ezt nyomatékosítva a pisztollyal háromszor a sértett lába előtti útfelületre lőtt – írja az ügyészségi közlemény alapján az MTI.

A férfi szabadlábon védekezik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport