Nem először támadt emberre a terrier, ami leharapta egy hatéves gyerek fülét

2016.04.19. 12:17 Módosítva: 2016.04.19. 12:18
Egy szilveszteri támadás után állatvédők mentették meg az elaltatástól a kutyát, ami vasárnap leharapta egy hatéves gyerek bal fülét. Most már a gazdája is azt mondta, a legjobb az lenne, ha elaltatnák Cézárt.

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanújával indított eljárást a rendőrség egy hódmezővásárhelyi férfi ellen, akinek az udvarán staffordshire terrierje leharapta egy 6 éves gyerek bal fülét vasárnap délután, írtuk korábban. Az eset részleteiről a Délmagyar közölt összeállítást.

A kutya nem először támadt emberre: szilveszterkor Makón egy földön fekvő részeg ember arcát és fülét harapta meg. Úgy volt, hogy elaltatják, de a makói állatvédők és az országos állatvédőrség is küzdött a kutya elaltatása ellen, sikeresen. A kutyáért többen jelentkeztek, végül Juhász Gyulát választották új gazdának.

Most megkérdezte a a lap, mi a véleménye az állatvédőrségnek és a makói álllatvédőknek a történtekről. Szerintük emberi mulasztás történt. A lap szerint Juhász Gyulával szerződést kötött az állatvédőrség, hogy csak szájkosárban viheti idegenek közé. Cézár harci kutya, e szerint kellett volna vele foglalkozni – mondta Kaskötő Gizella makói állatvédő. Lánya, Erdei Barbara szerint a staffordshire-ek egygazdásak, viszont Cézár már az ötödik gazdánál volt. A kutyának az lenne a legjobb, ha elaltatnák – tette hozzá.

Cézár
Cézár

„Bence az anyukájával, a nevelőapjával és a kistestvérével járt nálam vasárnap délután. Bence a jármű előtt guggolt, a kutya vele szemben volt. Mi, felnőttek, a kisfiú körül. Amikor Bence letenyerelt a földre, Cézár akkor ugrott neki, és leharapta a bal fülét. Nem volt a támadásnak semmi előzménye, még egy hangos szó sem” – mondta az esetről lapnak Juhász Gyula, aki mélyhűtőbe tette a leharapott fület, amit jegelve szállítottak a szegedi klinikára.

A férfi korábban kapott egy dokumentumot az állategészségügyi hatóságtól, melyben a makói támadás kapcsán indult vizsgálat eredményeként arról tájékoztatták, hogy a kutya nem veszélyes a környezetére. A levelet a rendőrség vasárnap lefoglalta.

A férfi azt mondta, csak az érdekli, hogy Bence minél hamarabb felépüljön. „Úgy látom, az lesz a legjobb, ha elaltatják” – mondta a kutyáról a Délmagyarnak.