Feltörték, összetörték, tóba dobták az autókat

2016.04.21. 06:42

A győri rendőrök elfogták azt a két győrszemerei fiatalt, akik egy hónap alatt 11 autót törtek fel és rongáltak meg Győrben és környékén, írja a rendőrség.

Egy 21 éves férfi, fiatalkorú társával együtt - Győrben és környékén – több gépjárművet tört fel és rongált meg. Néha a bennük remélt értékekért, néha szórakozásból. A két fiatal először Győrben, március 27-én éjszaka próbált meg elvinni több autót úgy, hogy azok ajtaját kifeszítették, vagy az ablakát törték be. Miután a megrongált autókat nem tudták beindítani, azokat otthagyták a helyszíneken.

Az utolsó próbálkozásuknál sikerült elindítaniuk az autót, így elmentek vele Mosonmagyaróvárig. Onnan még azon az éjszakán visszafordultak és Győrszemerére hajtottak, ahol az autót egy tóba lökték.

Autókat törtek fel, loptak el

A 21 éves Balázs és társa néhány hét után újabb bűncselekményeket követett el Győrszemerén. Április 7-én virradóra négy további autót törtek fel, melyek közül kettőt el is vittek. Az ellopott két autóból az egyiket – miután nem tudták beindítani – a közeli Bakony-érbe lökték. A másik elvitt autóval elhajtottak a helyszínről, azonban egy kanyarban felborultak vele. Az összetört autót visszafordították a kerekeire, majd egy közeli erdőben sorsára hagyták.

A rendőrök a két fiatalt április 19-én elfogták és előállították a Győri Rendőrkapitányságra. A nyomozók jármű önkényes elvétele, annak kísérlete, illetve lopás gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük.

A helyszíni kihallgatásukkor részletes beismerő vallomást tettek.