Nem épül szuperkórház Budapesten

D MTI20120614232
2016.04.26. 16:33

Az InfoRádió értesülése szerint nem lesz új kórház Budapesten, az egészségügyi államtitkár szerint csak egyes kapacitások áthelyezése várható.

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta: egyes fővárosi egészségügyi részlegek új helyre költözhetnek, de új kapacitás létrehozását nem tervezik.

„Nyilvánvalóan a budai oldalon lesz egy nagyobb fejlesztés, hiszen ott kevesebb az épület. Mit ért új kórház alatt? Hogy kinevezünk valamit, és rárakunk egy új nevet? Mert ilyen biztos, hogy nem lesz. Azt gondolom, hogy olyan viszont lehetséges, hogy költözködnek majd a különböző kapacitások a városon belül. Nincs igény új kapacitás létrehozására” - mondta az InfoRádiónak az egészségügyi államtitkár. 

Még Februárban Ónodi-Szűcs Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy épülnie kell egy új intézménynek, amelynek mindenekelőtt jól megközelíthetőnek kell lennie.

„Miközben a fővárosra nem kellő mértékben jutott forrás. Pont ezért volt egy évvel korábban a bejelentés, hogy épülnie kell egy intézménynek Budapesten, és ezt a fajta különbséget elkezdjük ledolgozni.”Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szintén az Arénában januárban azt hangsúlyozta, hogy az új kórház létesítéséről csak akkor lehet beszélni, ha a János kórházat fel lehet újítani.„

A János Kórház ügyének megoldása nélkül nincs értelme új budai vagy budapesti kórházról beszélni” - fogalmazott Balog Zoltán.

Októberben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter arról beszélt, hogy a költségvetésben külön forrás lesz az új kórház előkészítésére.