Tizennégy évet kapott a hajdúszoboszlói csecsemőgyilkos lány

2016.04.29. 15:09

Tizennégy év börtönre ítélte a Debreceni Törvényszék pénteken első fokon azt a fiatal nőt, aki megölte újszülöttjét két évvel ezelőtt Hajdúszoboszlón. A gyerek apja bűnsegédként tizenkét évet kapott - írja az MTI.  A vádlottakat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét nem töltött személy elleni emberölésben mondták ki.

Titokban akarták tartani

A pár 2013 májusában ismerkedett meg. Amikor megtudták, hogy a lány terhes, elhatározták, semmiképpen sem tartják meg a gyereket, és titokban tarják a terhességet. A lány egy háztartásban élt a szüleivel, de nekik sem merte elmondani, hogy terhes.

Az internetről keresték ki, hogy mi árthat egy magzatnak, de a lánynak még így sem sikerült elvetélnie. Megbeszélték, hogy ha a gyerek mégis megszületik, akkor a lány megfojtja, majd szól a barátjának, és az újszülöttet elássák.

A fürdőkádban megszülte

A lány 2014. július 8-án este egyedül volt otthon, amikor a szülés megindult. A fürdőkádban állva megszülte a gyermeket, akit brutálisan bántalmazott, majd az újszülöttet egy törülközőbe csavarva a fürdőszoba padlójára tette. Ezután telefonon felhívta édesanyját, majd a gyerek apját. Miután hazaért, a lány anyja kihívta a mentőket, ők pedig bejelentették a rendőrségen.

Az orvosszakértő szerint az újszülött sérülései olyan súlyosok voltak, hogy orvosi segítség sem menthette volna meg.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosításért, a védők pedig enyhítésért jelentettek be fellebbezést. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport