Két masszív bizonyíték, hogy a Jobbik tényleg Néppárt lett

FullSizeRender (1)
2016.04.30. 20:04

Arra, hogy a Jobbik valóban, nagybetűs Néppárt lett két tökéletes bizonyíték is van:

  1. A május elsejét már április 30-án elkezdték, így kétnapos majálist tartanak,
  2. amin Ihos József (Kató néni) lép fel.

De azonnal tegyük hozzá, hogy Ihos Józsefet fél perc alatt küldte nyugdíjba egy idős páros spontán párbeszéde a Jobbik rendezvényén, már reggel:

néni: Azt az alapító tagot miért tettek lapátra?

bácsi: Staudt Gabort? Már a neve sem magyar.

néni: De miért kell ezt?

bácsi: Ez a baj a mosott agyú birka magyarban. Hogy kétszínű, még a család is. Azt mondja az asszonyom is, menjél a bolondok közé, legalább eggyel több lesz.

néni: ...

bácsi: Rohadt mocskos tótok bitorolják a megyéinket. Az a senkiházi Slota is, vagyis nem Slota, az a magyarellenes szemét, hogy a francba hívják. Ficó! Fickó! Az a mocskos rohadék fickó azt mondta kórházban van. Szíven kellett volna szúrni, mocskos féreg.

néni: Nekem is rossz a szívem. Koszorúér, szívideg.

BA-DUM-TTTSSSSCCCCCHH!

A hajógyárin tartja a hétvégén nemzeti majálisát a Jobbik, ahol az első nap felszólalt a párt elnöke, Vona Gábor, és újdonsült alelnökjelöltje, Toroczkai László is. Természetesen a felszólalók egy részénél és a kilátogató szimpatizánsoknál is előkerült a téma, amiről az utóbbi napokban szóltak a jobbikos hírek: Vona Gábor három jelenlegi alelnök következő indulását megvétózza. Illetve jelen állás szerint csak Novák Elődét kellhet majd, mert a másik kettő − Szávay, Apáti − bejelentette, hogy tudomásul veszi Vona döntését, és nem indul.

A képekre kattintva galéria nyílik, nézelődjön:

Első reakcióból Novák személye miatt a deradikalizálás elmélete futott végig a sajtón, de ebben a cikkünkben részletesen írtuk le, hogy miért nem erről van szó, hanem sokkal inkább Vona hatalmi pozíciójának megerősítéséről, a párt vezetőségén belül kritikákat, ellenvéleményeket megfogalmazók félreállításáról. Épp elég radikális maradna a vezetőségben Sneiderrel, Volnerrel, vagy a most érkező polgármesterekkel, például Toroczkaival. Ráadásul elég nehéz már megmondani a mai világban, hogy ki a radikális, a kormány például elég csúnyán elmosta a határokat néhány témában.

Anarchia, vér, háború

Menekültügyben nem csak a kormánynak, Toroczkai végvárivitéz Lászlónak is kiforrott elméletei vannak. Szerinte a migránsok két céllal érkeznek: a vallásos migránsok iszlám kalifátussá tennék Európát, ahol gyermekeink rabszolgák lesznek, a másik, nem vallásos fele pedig a liberalizmus miatt jön, mert itt úgy lophat, hogy nem vágják le a kezét érte, sőt:

Iráni homoszexuális párral is találkoztunk. Iráni homoszexuális pár is jött!!

− hangsúlyozta fellelkesülve, majd feltette a kérdést, hogy kell-e ez nekünk. Toroczkai szerint a természetes világrendet borítják fel a migránsok, az pedig anarchiát, vért, konfliktust, háborút szül. És ez mindegy, hogy iszlám terrorizmus formájában jön el, vagy csak az értékét veszített tömegek tombolásaként.

Remény, erő, hitelesség

Vona Gáborra már teltház volt a nagysátorban. A Jobbik elnöke elmondta, hogy a néppártosodás ötlete igazából a jobbikos polgármesterektől ered, legalábbis abból a szempontból, hogy ők pont azt valósítják meg évek óta: volt egy határozott programjuk, amit megmutattak a választóknak. A többség úgy döntött azt választja, de polgármesterként nem csak a rájuk szavazók, hanem az egész település érdekeit képviselve dolgoznak. Ezt szeretnék országosan is. 

Ehhez pedig három dologra van szükség: remény, erő és hitelesség. Reményt kell mutatni az embereknek, hogy van alternatíva a Fidesszel szemben. Hiszen a bizonytalanok aránya megmutatja, hogy kormányt váltanának az emberek, csak azt kell nekik megmutatni, hogy a Jobbik valódi alternatíva. Meg kell mutatni, hogy amiknek a kormány híján van, például a hitelesség, na az az, amivel a Jobbik rendelkezik. Vona szerint

nem az a baj Orbánnal, hogy nem tud a korrupcióval mit kezdeni, hanem az, hogy ő maga a korrupció.

Kárpátia, Lord, romantika

A lovasíjász bemutatója után megkérdeztük Vonát, hogy mi alapján választotta ki a hat alelnök közül azt a hármat, akivel nem szeretne a jövőben együtt dolgozni, de sajnos nem mondott konkrétumokat, csak annyit, hogy ezzel a hármas cserével szerinte sokkal hatékonyabb lesz a Jobbik.

Kérdeztük, azért választotta-e a vétót, és azért nem bízta a döntést a tagságra, mert például Novák esetében túl erős, a párton belül nagy támogatottságot élvező emberről van szó, de Vona azt mondta: ő hozott egy döntést, és a lehető legegyszerűbb megoldást választotta. A kérdésre pedig, hogy nem tart-e attól, hogy ebből még lesznek párton belüli konfliktusok, összecsapások, azt felelte: a döntése mellett kiáll, azt végigcsinálja. 

Novák Előd is jelen volt a majálison családjával, ő azonban az egy héttel ezelőtti, a nyilvános vitát a maga részéről lezáró Facebook-posztjára hivatkozva nem akart nyilatkozni a témában.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke felszólalásában arra bátorította a Quaestor-károsultakat, hogy menjenek a Parlamentbe: ő szerez nekik belépőt, akár kamerát is ad a kezükbe, és megmutatja nekik, hol tudják kérdezgetni a fideszes képviselőket arról, hogy miért nem tettek semmit az érdekükben.

A délutáni-esti koncertek: Kárpátia, Lord, Romantikus Erőszak. HOLNAP FEKETE LÁSZLÓ!!