Új páncélozott harcjárműveket vehet a határra a honvédség

2016.04.30. 10:00

A Honvédelmi Minisztérium szakértői azt javasolják, hogy a tárca új páncélozott terepjárókat és harcjárműveket szerezzen be és vezényeljen a határra - írja a Magyar Idők. A lap értesülései szerint erre azért lenne szükség, mert a  a határvédelem során a katonák egyre többször találkoznak felfegyverzett embercsempészekkel.

A beszerzéseket a honvédségnek a 2017-es költségvetésben elkülönített 51 milliárd forintos többletforrásból fedeznék.

A határőrizet ráfordításai mellett a külföldi misszióira költött pénz is növekedni fog. Egyebek mellett növelik a katonák illetményét, és új egyéni felszereléseket - gyakorló­ruhákat, sisakokat, golyóálló mellényeket - szereznek be.

A Magyar Idők szerint az eszközfejlesztés kiemelt támogatottja lesz a Magyar Honvédség két frissen létrehozott alakulata, a Katonai Rendészeti Központ és a 2. Különleges Rendeltetésű Ezred.

Előbbi március elsején alakult meg, és egyebek mellett "Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelméért" is felel. Utóbbit a magyar honvédség egyik elitalakulatának szánják. Számukra helikoptereket fognak felújítani - írta a Magyar Idők.