Jönnek az esőfelhők

2016.04.30. 14:57

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint szombaton késő délutántól megnövekszik a felhőzet és vasárnap már erősen felhős lesz a ég. Eleinte csak kisebb záporok alakulhatnak ki, de délutántól egyre többfelé elered az eső. Vasárnap hajnalban 1-9 lesz, de az Északi-középhegységben akár talajmenti fagyra is számítani lehet. Napközben kellemes 17-23 fokos meleg várható.

eso
Fotó: OMSZ / met.hu

Hétfőn véget érnek a hajnali csípős hidegek (8-13 fok várható), de aztán országszerte erősen felhős, borult időre számíthatunk. A Dunántúlon sokfelé várható eső, zápor, de északkelet felé haladva egyre kevésbé valószínű csapadék. A Szombathely-Szeged vonaltól délnyugatra 13 és 18, másutt 18 és 22 fok között alakul.

Kedden sem tűnnek el a felhők, és továbbra is többfelé várható eső, záporeső, a Duna vonala mentén helyenként jelentősebb csapadék is hullhat. Az északi szél megerősödhet és viharossá fokozódhat. A hajnali 6-12-ről napközben 15-21 fokre melegszik a levegő.

A mostani előrejelzések szerint szerdán és csütörtökön is várható eső, zápor, bár ennek mennyisége már kevesebb lesz. Először pénteken süthet ki a nap tartósabban.