Beperelte a BKK-t egy volt jegyellenőr, mert eltörte a csuklóját egy utas

2016.05.03. 09:03

Beperelte a BKK-t egy volt jegyellenőr, miután a cég nem kívánt neki kártérítést fizetni azért, mert kétszer is munkahelyi balesetet szenvedett, írja a Bors.

A férfi 6 évvel ezelőtt a 2-es villamoson került konfliktusba három férfival, akik belekötöttek kolléganőjébe. Egyikük megfogta és hátracsavarta a kezét, a csuklója szilánkosra tört és csak több műtéttel tudták az orvosok valamelyest helyreállítani. Miután felépült, azonnal visszament dolgozni, azonban nem sokkal később újabb baleset érte. Egy hirtelen fékezés miatt elesett a buszon, ahol a jegyeket ellenőrizte, és ráesett a műtött csuklójára, ami ettől - hiába az újabb operációk - gyakorlatilag lebénult.

Tudtam, hogy így a munkahelyemet elveszítem, de arra álmomban sem gondoltam, hogy így elbánnak velem

- mondta a lapnak. A férfival a BKK közös megegyezéssel felbontotta a szerződését, arra azonban senki nem figyelmeztette, hogy így a munkahelyi baleset miatt nem kap kártérítést.

A volt jegyellenőr ügyvédje a Borsnak úgy nyilatkozott, hogy álláspontjuk szerint egyértelműen jár a kártérítés. A BKK nem kívánt reagálni, mint írták, folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.