Vége a taxisok tüntetésének: egy percig dudáltak a Parlamentnél

2016.05.03. 13:59 Módosítva: 2016.05.03. 17:50
Kedd délután nagyjából száz taxis tüntetett Budapesten az Uber miatt. Több hidat és utat lezártak, a városban dugók alakultak ki, de nem volt komolyabb fennakadás.

Az indulás előtt a Hősök terén mintegy 70 taxis sorakozott fel egy tucat rendőrmotoros és rendőrautó kíséretében, hogy elinduljon a délutáni tiltakozó akcióra. A demonstráció egyik szervezője szerint az volt a céljuk, hogy végre levegyék az összes Uber-sofőr autójáról a rendszámot, és elérhetetlenné váljon az appjuk.

Fél háromkor elindult a menet, ami kétfelé szakadt. A taxisok egyik fele, nagyjából 40 autó elment az Andrássy úton keresztül a Lánchíd irányába, ahol 3 órakor lezárták a Pestről Budára tartó szakaszt. Nagyjából negyed 6 körül mentek tovább a Lánchídról. 

A menet másik fele a Dózsa György-Rákóczi út-Erzsébet hídon keresztül a Szabadság híd irányába tartott, ahol elállták a Budáról Pestre tartó forgalmat. A tiltakozó taxisok végül a Parlament elé mentek, ahol egyperces dudálással fejezték ki elégedetlenségüket. 

A menet miatt időszakosan lezárták 

  • a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd-Szent Gellért rakpart-Szabadság híd-Vámház körút-Kálvin tér-Múzeum körút-Károly körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat
  • a Hősök tere-Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér-Lánchíd-Fő utca-budai felső rakpart-Bem József tér-Margit híd-Szent István körút-Nyugati tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat
  • valamint a Lánchíd Pestről Budára vezető sávját, a József Attila utca Széchenyi István tér felé tartó sávjait, a Bajcsy-Zsilinszky út Bazilika felőli oldalának buszsávját, a Szabadság híd Budáról Pestre vezető sávját, a Vámház körút Kálvin tér felé tartó sávjait a Sóház utca és az Üllői út között, valamint a Műegyetem rakpart Szabadság hídra vezető sávját.
Be lehet telefonálni az Uberhez? Nem? Na ugye!

A demonstráció a BKK több járatát is érintette, de nem alakult ki komolyabb fennakadás a városban. 

A taxisok még tartottak egy sajtótájékoztatót a Parlamentnél, majd terveik szerint gulyáslevesezni indultak.