Kövér az internettől félti a demokráciát és a keresztény értékeket

2016.05.05. 14:01

Kövér László szerint az internet és a média "új totalitarizmusa" "halálos fenyegetést" jelent a demokráciára, valamint a keresztény és konzervatív értékekre nézve. Európában pedig még az ateisták is keresztények, a jobbikos fiatalok viszont csupán nemzedéklázadók - egyebek mellett ezekről is beszélt az Országgyűlés elnöke a Gosc Niedzielny című lengyel katolikus hetilapnak.

Kövér az MTI által szemlézett interjúban azt mondta, az Európai Néppárt, és ennek tagjaként a Fidesz is "a kereszténység civilizációs szabályainak megőrzéséért", a családon alapuló társadalom mellett áll ki, mivel "az emberi méltóságot csak az ilyen társadalom garantálja".

Szerinte a keresztény kultúrájú Európában valójában még az ateisták is keresztények, mert "a nyugati civilizáció értékrendje kihat mindnyájunk gondolkodására".

A "nehezen szabályozható, ugyanakkor a nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média" ugyanakkor a keresztény és a konzervatív értékrendtől eltérő szemléletet terjeszt. Ez az Országgyűlés elnöke szerint egy olyan "új totalitarizmushoz" vezet, amely halálos fenyegetést jelent a demokráciára nézve. 

Kövér az interjúban ismét megismételte azt a rejtélyes és soha alá nem támasztott állítást is, hogy a magyar kormány több mint ezer közel-keleti keresztény menekültet fogadott be.

A Jobbik fiatalok körében való népszerűségét pedig nemzedéklázadásnak nevezte, és azt állította, hogy a jelenlegi kormány tett a legtöbbet a fiatalokért.