Megbűnhődhet az elszabadult hőlégballon tulaja

2016.05.05. 09:59 Módosítva: 2016.05.05. 09:59

A rendőrség lezárta a nyomozást és vádemelést javasolt az ellen a 62 éves férfi ellen, akinek a hőlégballonja tavaly nyáron elszabadult egy fesztiválon és autókat rongált meg, leszakított egy magasfeszültségű vezetéket és tönkre tett egy focipályát Lipóton. 

A baleset még júliusban történt, a hőlégballon egyik utasa súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

A rendőrségi közlemény szerint a hőlégballonnal este 10 után akartak felemelkedni Lipóton, ahol akkor éppen kenyér- és halfesztivál zajlott. A ballont egy Lada Nivához és egy tűzoltó kocsi vonóhorogjához kötötték ki, de amikor egy erősebb fuvallat elkapta a ballont, a kötelek kiszakadtak a helyükből, és a ballon 2-3 méter magasságban elszabadult.

A kosárja végül a lipóti focipályán zuhant le, ahol pont egy parkoló autóra esett, majd tovább sodródott, és végül a pálya kerítésén akadt fent. Kupolája pedig beleakadt egy magasfeszültségű vezetékbe, azt elszakította és felgyulladt. A vezeték még egy kocsit összetört, a ballont végül 350 méterre, egy szántóföldön sikerült összeszedni. 

Az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra jutott, hogy megalapozott a súlyos testi sértés és a légi közlekedés veszélyeztetésének gyanúja. A nyomozás szerint a balesetet az okozta, hogy nem megfelelő köteleket használtak a ballon kikötéséhez. Az ügyet átadták az illetékes ügyészségnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport