A CBA ellen tüntettek Nagykovácsiban

2016.05.07. 15:31

Mi is írtunk róla, hogy Nagykovácsiban 2016-ban a CBA építene üzletközpontot, amit a békére és nyugalomra vágyó helyiek legalább annyira nem akarnak, mint a megélhetésüket féltő kisboltosok. A korábban a beruházás ellen kampányoló, majd megválasztása óta mégis a pláza megépítése mellé álló Fidesz-támogatott polgármesternek a Civilek Nagykovácsiért Egyesület összegyűjtött kb. 1400 aláírást az építkezés ellen.

A petíciót az egyesület most szombaton akarta átadni a polgármesternek, aki viszont előre jelezte, hogy nem jön le átvenni a hivatal elé a dokumentumot. Egy kapura rögzített üzenetben azonban jelezte, hogy május 9-én 13 és 15 óra között fogadja az egyesület képviselőjét és átveszi a petíciót.

Érdekesség, hogy 5100-5200 választópolgárral bíró Nagykovácsi mostani polgármestere 2014-ben nagyjából 1200 szavazatot kapott a választásokon, vagyis kevesebbet, mint amennyien aláírták a petíciót.

A petícióval kapcsolatos mai tüntetésen több százan vettek részt, és többen is felszólaltak, köztük egy 15 éve itt élő angol férfi, aki magyarul szólalt meg az ügyben.