Visszavonhatják Kiss László díszpolgári címét

2016.05.09. 16:15 Módosítva: 2016.05.10. 09:08

A Fidesz sem védené tovább a nemi erőszakért elítélt Kiss Lászlót, értesült a Hvg.hu. A volt úszókapitány korábban már lemondott az alpolgármesterségről, a százhalombattai Fidesz azonban eddig  azt fontolgatta, hogy közvélemény-kutatással dönt a további lépésekről.

Miután azonban a hétvégén megszólalt az eddig halottnak mondott áldozat, a helyzet gyökeresen megváltozott. A közvélemény-kutatást felvető előterjesztés benyújtója, Nagy Balázs is feleslegesnek tartotta az ötletet.

„A hétvégi interjú után nincs többé szükség városi közvélemény-kutatásra, ez egy sakk-matt helyzet. A képviselő-testületnek döntenie kell, méghozzá remélem, hogy egységesen a díszpolgári cím visszavonása, illetve az uszoda nevének megváltoztatása mellett” – mondta a fideszes önkormányzati képviselő. 

A Hvg.hu forrásai szerint akár már szerdára összehívhatnak egy rendkívüli testületi ülést, hogy mihamarabb döntsenek az elnevezésekről. A közvélemény is érezhetően megváltozott a városban: korábban még aláírásokat is gyűjtöttek az úszóedző védelmében, mostanra azonban elültek ezek a hangok.