A rendőrség továbbra se lát problémát a terézvárosi tanácsadó-ügyben

2016.05.12. 08:30

Bizonyítottság hiányában másodjára is megszüntette a nyomozást a BRFK a terézvárosi tanácsadói szerződések ügyében – írja a Magyar Hírlap.

Hassay Zsófia fideszes polgármester öt évvel ezelőtt tett feljelentést az elmúltnyolcév MSZP-s időszakában kötött szerződések miatt, ez alapján pedig az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást. A több tucat szerződés összértéke a százmillió forintot is meghaladta.

A rendőrség több éves nyomozás után először megszüntette a nyomozást, de az önkormányzat nem hagyta annyiban a dolgot, az ügyészség pedig nekik adott igazat. A BRFK a napokban megint úgy látta, hogy nem bizonyított a hűtlen kezelés Verók István, a 2012-ben meghalt egykori MSZP-s kerületi polgármester tanácsadói ügyében. Az önkormányzat viszont továbbra se ért egyet, ezért másodszor is panaszt tett. Szerintük  a rendőrség nem nagyon erőltette meg magát, hogy felderítsék az ügyet, nem vette figyelembe a további bizonyítékokat, és magukat a tanácsadókat se hallgatták meg.