Váratlanul meghalt a Quaestor-ügyön dolgozó egyik ügyész

DEBRE20150320001
2016.05.12. 15:11

A napokban váratlanul meghalt a Fővárosi Főügyészség egyik ügyésze, aki a brókerbotrányban érintett Quaestor-ügyön dolgozott - értesült az Index. A Fővárosi Főügyészség megerősítette az információnkat, Bagoly Bettina lapunk megkeresésére közölte, hogy "a napokban váratlanul és tragikusan fiatalon valóban elhunyt a Fővárosi Főügyészség egyik kiemelkedő tudású és munkabírású csoportvezető ügyésze". Bagoly szerint ugyanakkor a munkatársuk halála közvetlenül nem befolyásolja a Quaestor "ügymenetét". Az ügyész azt a csoportot vezette, amely a Quaestor-ügyön is dolgozott. 

A Quaestor-ügy egyébként nem áll éppen rózsásan, miután április elején a Fővárosi Törvényszék közölte, hogy szerintük hiányos a vádirat, ezért arra szólították fel a Fővárosi Főügyészséget, hogy egészítsék ki azt. A tárgyalást előkészítő ülésen a törvényszék megállapította, hogy a vádirat hiányosan tartalmazza a bizonyítási eszközök megjelölését, valamint azt, hogy azok mely cselekmény bizonyítására szolgálnak. A vádirat hiányosságainak pótlására a törvényszék 60 napos határidőt határozott meg. És a bíróság csak akkor tűzi ki a tárgyalást, ha a vádirat hiányosságait pótolják. Az ügyészség visszautasította a törvényszék állításait és nem hajlandó eleget tenni a hiánypótlásnak. 

Márpedig ha a bíróság vagy a vádhatóság nem változtat az álláspontján, akkor május 31-én a bíróság megszünteti a büntetőeljárást, azaz Tarsoly Csaba és társai nem is állnak majd bíróság elé. 

A Queastor-ügyről itt  írtunk részletesebben.