Németh Szilárd kivonult az ATV stúdiójából

2016.05.13. 20:26

Óriásit vitatkozott ma este az ATV-ben Szigetvári Viktor az Együtt elnöke és Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a migránsválságról, a kötelező betelepítési kvótáról, a kormány népszavazásáról és az elindult kampányáról. De túlzás lenne vitának nevezni: fél órán át beszéltek egyszerre, mondták a magukét, majd a csúcsponton Németh Szilárd kivonult a stúdióból.

Elöljáróban annyit: a zsidó szó robbantotta a bombát.

Röviden Szigetvári mondanivalója: Szigetvári szerint ez a népszavazás jogilag nonszensz, ahogy az is, hogy a kormány csak a saját félelemkeltő propagandáját nyomja, miközben az ellenzéki pártoknak nem ad pénzt arra, hogy ugyanúgy tudjanak kampányolni a népszavazással kapcsolatban a saját mondanivalójukkal. Ráadásul az a 10-15 ezer menekült, akiket be kellene fogadni töredékébe kerülne Magyarországnak, mint amennyit a Fidesz lop, amúgy is nagyjából a lopásról és botrányokról terelné el a figyelmet a kormány a kampánnyal.

Szigetvári Viktor és Németh Szilárd az ATV műsorában.
Szigetvári Viktor és Németh Szilárd az ATV műsorában.

Röviden Németh Szilárd mondanivalója: A migránsok többsége gazdasági bevándorló, és 95%-uk életerős fiatal férfi, óriási a további terror veszélye, a magyar emberek egyetlen egy menekültet sem akar látni, de az a minimum, hogy meg kell kérdezni a magyar embereket, hogy kivel szeretnének együtt élni. Nők tucatjait, százait erőszakolják meg a migránsok nap mint nap, embereket vernek agyon, ha annyira menekülteket szeretne látni Szigetvári és politikustársai, akkor vigyék őket haza.

A "párbeszéd" nagyjából így nézett ki:

  • N.Sz.: Magyarország az összes szabályt betartotta.
  • Sz.V.: Nem tartotta be.
  • N.Sz.: Magyarország megvédte Európát.
  • Sz.V.: Nem védte meg.

Németh Szilárd legjobb mondatai

  • "Szerintem elgurult a gyógyszere, képviselő úr."
  • „Szóljon már ennek az embernek, hogy ne szóljon közbe."

Szigetvári Viktor legjobb mondata:

  • „Nyugalom képviselő úr, ezért váltották le Csepelen is, mert csak beszélt össze-vissza."

Majd elérkezett a műsor a végéhez, ahol Szigetvári és Németh is összefoglalhatta mondandóját. Utolsó kérdésként dobta be a műsorvezető a Politico mai cikkét, ami arról szól, hogy Orbán Viktor lázító nacionalizmusa és kemény bevándorlásellenessége azoknak a magyaroknak az életét keseríti meg, akik Brüsszelben uniós körökben dolgoznak. (Fontos: hogy nagyot szóljon a cikk, a Politico olyan véleményeket ragadott ki, amelyek alátámasztják a feltevést, hogy a magyaroknak nagyon rossz a soruk Brüsszelben. Valóban sokan így éreznek, de messze nem mindenki, ebben a cikkünkben írunk erről bővebben.)

Na, ezt nem kellett volna, Németh Szilárd szerint színtiszta hazugság, és ez csak a kezdet, mivel az Unió egy része mindent meg fog tenni, hogy negligálják a magyar kvótanépszavazását.

„Az előretolt hazai politikusaikat, az előretolt hazai gazdasági érdekeltségeket, mindent be fognak vetni" − mondta Németh Szilárd, amire Szigetvári Viktor azt mondta:

és a zsidók is, biztos, képviselő úr.

Itt szakadt el a cérna Németh Szilárdnál, kikérte magának többször is a feltételezést, illetve azt, hogy ilyesmit akar a szájába adni Szigetvári. Többször kérdezte Szigetvári, hogy akkor mondja el Németh, hogy ő, Szigetvári kinek az ügynöke, kinek a gazdasági érdekeit képviseli, de Németh felpattant és kivonult, mondván, nem hajlandó együtt ülni egy ilyen emberrel. Kicsit veszített az erejéből a kivonulás, hogy a beszélgetés egyébként is épp véget ért.

Nézze meg a kivonulást:

A teljes beszélgetést itt tudja megnézni.