Esőbeállókat kaptak a határokat védő rendőrök

2016.05.18. 10:04
7 maj 12 roszke esobeallo szl
Fotó: Police.hu

Az M5-ös autópálya röszkei határátkelőhelyének közelében, húsz kilométernyi szakaszon 47 esőbeállót létesített a rendőrség – mondta el Száva Sándor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság mélységi migrációs osztályának helyettes vezetője a Zsaru Magazinnak.

A "szolgálatot teljesítő erők fizikális feltételeinek javítása érdekében" épültek a féltetők. Pihenősátraik állítólag korábban is voltak, most a drótakadályok és kerítések mellé állítottak fel esőbeállókat. 

Az ügy előzménye, hogy március végén arról számoltunk be, hogy a határok őrzői kénytelenek voltak maguknak kukászacskóból kőkorszaki kunyhókat tákolni, hogy ne ázzanak szét.

Száva szerint a beállókat két hónapja kezdték tervezni a 1,5×2 méteres, trapézlemez tetejű, négy lábon álló, ülőpaddal ellátott menedékeket. Olyan szakaszokra helyezték őket, ahol gyalogos járőrök adnak szolgálatot. Az építményeknek nincsenek oldalai, mert esőben még a plexi is átláthatatlanná válna. "Nekünk pedig látnunk kell, mi történik" - nyilatkozta. 

12788011 1141130372587705 2019733690 n
Fotó: Olvasónk

"Nappal kis távolságnak tűnik a járőrök felállítási pontjai közti 150 méter, de éjjel eléggé egyedül érezheti magát az ember, szemben a dróttal, az azon túl elterülő sötétséggel. Járőrként kezdtem a szolgálatot, áztam-fáztam, napon pörkölődtem, vaksötétben álltam, tudom, hogy a beosztottaimnak segítség minden vezetői támogatás, minden esőbeálló" - mondta el az ünnepélyes átadón Szilassi Horváth Jenő ezredes, a megyei főkapitányság határrendészeti szolgálatának parancsnoka.