Illés bácsi végleg bezár, senkitől nem fogad el segítséget

2016.05.19. 19:24

Soha többé nem nyit ki Barna Illés cukrászdája, az ötvenéves (és annyinak is látszó) gödöllői hely, amit egy rakás szabálytalanság miatt vizsgált a NÉBIH. Az információ a gödöllői önkormányzat Facebook-oldalán jelent meg csütörtök délután, az illusztráción az ország Illés bácsija és a mellette már korábban is kiálló Gémesi György polgármester áll összeölelkezve.

Untitled-1
Fotó: Ajpek Orsi

A lakossági bejelentésre indult Nébih-vizsgálat össznépi felháborodást keltett, bár a felvételeken jól látszottak az ideálistól messze lévő körülmények, rozsdás eszközök, festékkel javított, egészségre ártalmasnak tűnő keverőgépek. A cukrászt annyira elkeserítette a vizsgálat, hogy bármiféle határozatot megelőzve, önként bezárt.

És a mai bejelentés szerint soha többé nem is fog kinyitni. Az indoklás szerint nagyon megviselte őt az elmúlt egy hét, megromlott egészsége miatt nem vállalja az újranyitást. Háláját fejezte ki ugyanakkor az őt támogatóknak, a cukrászat berendezését pedig a gödöllői önkormányzat fogja felvásárolni, a terv szerint ezekből kiállítás lesz majd.

A közlemény az önkormányzat Facebook-oldaláról: