Száz méterre tolta el a vonat a sínekre hajtó autót

D  MI20160522004
2016.05.22. 08:43

Vonattal ütközött egy személyautó Dabas és Hernád között vasárnap hajnali fél négykor. Az autó vezetője a helyszínen életét vesztette - olvasható a Police.hu-n.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint a vonat mintegy száz méterrel tolta el az átjárótól az autót. A vonat utasai közül senki sem sérült meg.

A Mávinform MTI-nek küldött tájékoztatása szerint a baleset idején a fénysorompó üzemszerűen működött az átjárónál. A Dabasi Rendőrkapitányság közlése szerint a baleset egyelőre tisztázatlan okokból történt, vizsgálják a körülményeket.

A hatósági helyszínelés idejére a két állomás között a vágányt lezárták, ezért ott várhatóan vonatpótló buszok fognak közlekedni. A Budapest-Lajosmizse vonalon 120-140 perces késésekre kell számítani. 

Mint megírtuk, szombaton is halálos baleset történt egy vasúti átjáróban, akkor egy autó lefulladt a Hegyeshalom és Bezenye között, a sofőrje pedig nem tudott időben kiszállni. A vonat a kocsinak ütközött, a szerelvény a vasúti átjárótól nagyjából háromszáz méterre tudott csak megállni.

(Borítókép: Vonattal ütközött összetört személygépkocsi Dabas és Hernád között az Öregországúti átjárónál 2016. május 22-én. Mihádák Zoltán / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport