Rendkívüli és gyors vizsgálat vár az ország kalandparkjaira

2016.05.24. 09:23

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendkívüli vizsgálatot rendelt el azután, hogy vasárnap a csillebérci kalandparkban tizenhárom gyerek alatt leszakadt a kötélháló.

A minisztérium szerint megengedhetetlen, hogy veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek betartása nélkül működjenek. Arra kérik a fővárosi és megyei kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottakat, hogy ellenőrizzék a kalandparkok működését. "A vizsgálat kitér majd a kalandparkokat működtető cégek berendezéseinek megfelelőségi tanúsítványaira, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési igazolásainak meglétére" – áll a közleményben.

A vizsgálatoknak heteken belül le kell záródniuk.

A vasárnapi balesetben súlyosabb sérülés nem történt, a gyerekek többsége zúzódásokat szenvedett, de azért minden gyereket kórházba szállítottak és megröntgeneztek. 

A balesetet a rendőrség is vizsgálja. A hely ügyvezetője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: egy olyan háló szakadt el, aminek legalább ezer kilót kellett volna elbírnia, miközben a gyerekek legfeljebb hatszáz kilósak voltak. Hogy akkor mégis miért szakadt le a háló, azt nem tudta megmondani. 

A hirado.hu arról írt, hogy már többször elmarasztalták a kalandpark üzemeltetőjét, volt például, hogy hiányzott a kezelői igazolás. A most leszakadt háló nem is volt része a tanúsítvánnyal rendelkező létesítménynek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport