A jobbikosok 93 százaléka Vonát akarja pártelnöknek

MG 6047
2016.05.27. 15:48

Vasárnap tisztújító kongresszust tart Budapesten a Jobbik. Itt fog eldőlni, hogy a következő két évben ki lesz a párt elnöke, és kik lesznek az alelnökök. A Jobbik közleménye szerint Vona Gábornak nem lesz ellenfele az elnöki posztért, a tagság 93 százaléka jelölte az újrázásra. 

A hat alelnöki posztért viszont már érdekesebb meccs lesz, mert 12 ember szerezte meg a szükséges jelölésszámot. Bármelyik alapszervezet jelölhetett, és a legutóbbi tisztújító kongresszushoz képest most aktívabbak voltak. 

A párt tájékoztatása szerint az alelnökök a következő körből fognak kikerülni: Volner János, Toroczkai László, Z. Kárpát Dániel, Sneider Tamás, Hegedűs Lórántné, Novák Előd, Fülöp Erik, Janiczak Dávid, Kepli Lajos, Murányi Levente, Gyüre Csaba, Bana Tibor.

A kongresszus valószínűleg nem lesz feszültségmentes, mert az eddig az elnökségben ülő Novák Előddel kapcsolatban Vona nyilvánvalóvá tette, hogy nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni vele az elnökségben. Novák ezt zokon vette, és bár a párt alapszabálya lehetővé teszi, hogy a pártelnök maga döntse el, kiket akar az elnökségbe, mégis újra indul a posztért. 

A Jobbik belharcáról több cikkben részletesen beszámoltunk, ha érdekli, hogy miről szól a mostani konfliktus, és mi a tétje, akkor kattintson ide