Kacifántosabb lesz turistabusszal menni a Várba

2016.05.30. 17:02

Megkezdődik a budai Vár felújítása, ezért szerdától új forgalmi rend lesz érvényes a turistabuszokra, írja az MTI a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) alapján.

A lényeg, hogy június 1-jétől október 31-ig reggel 7 és 19 óra között egyszerre összesen nyolc turistabusz lehet a budai Vár területén, és azok is szigorúan csak a fel- és a leszállás idejére állhatnak meg. A buszok csak előzetes regisztráció után, egyedi jelöléssel hajthatnak fel. Regisztrálni a Várkert Bazár előtt, a Lánchíd utcában lehet majd. A buszok innen indulva kizárólag a Lánchíd utca-Clark Ádám tér-Hunyadi János út útvonalon mehetnek fel a budai Várba. A regisztráció jelölésének jól látható helyen kell szerepelnie a járművön. 

A Hunyadi János út és a Dísz tér csatlakozásánál, valamint a Dísz tér és a Palota út találkozásánál két-két megállóhelyen szállhatnak le az utasok. A buszok kizárólag a Dózsa György téren kialakított területen parkolhatnak, és a helyszínen segítő közlekedésirányító szakemberek jelzését követően indulhatnak a Várba az utasokért.