Szokatlan karrierút: az LMP-ből az Emmibe

2016.06.06. 14:42

Sokak számára meglepő információval állt elő Osztolykán Ágnes a Mandinernek adott interjújában. Osztolykán 2010-2014 között parlamenti képviselő volt az LMP színeiben, majd a ciklus lejártával visszavonult a politikától. Most pedig kiderült, hogy miniszteri tanácsadó az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Osztolykán még képviselőként sokat bírálta a kormány humánpolitikáját, elsősorban az oktatás területén. Az interjúban például arról beszél, hogy elégtételt érez a tanárok sztrájkja miatt, mert úgy érzi, mintha "egykori parlamenti felszólalásait látta volna viszont". 

Az interjú legérdekesebb része, a parlamenti munka után Osztálykán szeretett volna visszatérni a Soros György által pénzlt Nyílt Társadalom Intézethez, ahol korábban dolgozott. 

Megkaptam tőlük, hogy te már politikus vagy, ilyet nem lehet, hogy elmentél, aztán visszajönnél. Nem az számított, hogy politikusként csak még több tapasztalatot szereztem oktatásügyben

- mondták neki az intézetnél. 

Osztolykán most roma integrációs kérdésekben ad tanácsokat, állítása szerint nagyobb ívű dolgokkal foglalkozik, mint például a "végzettség nélküli iskolaelhagyás roma része". 

Balog miniszterrel egy sor kérdésben nem értenek egyet. 

Nem baj. Legalább lesz kivel vitatkozni. Ha meggyőzöl, akkor majd másképp csináljuk

- mondta neki a miniszter.