Agyműtéte volt a váratlanul elhunyt Aigner Szilárdnak

2016.06.07. 06:18

Aigner Szilárd meteorológus vasárnap volt 70 éves. Viccelődve, de hálásan köszönte meg Facebook-oldalán rajongóinak a születésnapi köszöntéseket, a másnap reggelt viszont már nem élte meg. A Blikk azt írja, hogy a meteorológus tavasszal agyérműtéten esett át, amely után felépült, és bizakodva tekintett a jövőbe. 

Az RTL Klub híradója szerint felesége talált rá hétfőn reggel az élettelen meteorológusra. Próbálta újraéleszteni, de hiába.

Aigner meteorológus és fizikus szakon végzett az ELTE Természettudományi Karán.

1973 és 1989 ő volt az Országos Meteorológiai Szolgálat tudományos főmunkatársa. Ő volt még az Előrejelző Főosztály vezetője, a Numerikus Előrejelzési Módszerfejlesztő Tagozat magyar képviselője, a BRFK meteorológus szakértője, az MTV meteorológus nívódíjasa is.

Aigner Szilárd
Aigner Szilárd
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

A televíziózástól visszavonulva utolsó éveiben a European Weather Service előrejelző részlegének irányítójaként dolgozott.

2013-ban a Borsnak arról beszélt, hogy még hat évig szeretne élni. Elmondta azt is, hogy válogatott kerékpárversenyzőként elért országos bajnoki címére a legbüszkébb életében. A gimnáziumban úgy tervezte, hogy pszichiáter lesz, de három sikertelen felvételi után erről lemondott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport