Beintett Tóbiásnak a dunaújvárosi MSZP

2016.06.08. 21:53

Hiába szólította lemondásra Tóbiás József szocialista pártelnök a dunaújvárosi időközin elbukott Pintér Attilát, ő nem mond le. Pontosabban: az önkormányzati választáson elhasalt jelölt felajánlotta a lemondását, de ezt a taggyűlés nem fogadta el, majd egy bizalmi szavazáson megerősítették Pintért a tisztségében. Ugyanez történt Selyem József alelnökkel is az MTI szerint.

Nem új az országos és helyi elnök szembenállása, Pintér hétfőn már kifakadt, hogy igazságtalannak tarja, hogy Tóbiás egy az egyben rájuk keni a választási kudarcot, pedig a szavazás előtt nem sokkal még jó döntésnek tartotta, hogy ne működjenek együtt a DK-val. Tóbiás most meg azt mondja, hogy hiba volt hagyni, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről, lemondásra is felszólította a helyi vezetőt.

A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje, Lassingleitner Fruzsina nyert. A 32,06 százalékos részvételi arány mellett a voksoláson a kormánypárti jelölt 422 szavazatot szerzett, Huszti Zsolt (DK) 243, Barta Endre (Jobbik) 203, Selyem József (MSZP) 98, Pappné Grabant Ilona (PM) és Gebei Bálint (független) 84-84, Orha Zoltán (független) 19, Harsányi Péter (SZDP) 1 szavazatot gyűjtött, Balogh Péter (Magyar Munkáspárt) egyetlen szavazatot sem kapott.