Mégse lesz rémálom a balatoni vonatozás

2016.06.09. 13:22

A MÁV-Start lemondott arról, hogy drasztikusan megvágja a nyári balatoni menetrendet – írja a hvg.hu. Változásokat továbbra is terveznek, de összességében a tavalyihoz hasonló lesz a vonatközlekedés, sőt a hétvégére még egy plusz járat is kerül.

Ahogy hétfőn mi is beszámoltunk róla , a vasúttársaság szándékai szerint hétköznap a tavalyi 17 vonatból csak 10 vonat maradt volna meg idén, hétvégén pedig a tavalyi 20 helyett csak 15 közlekedett volna, állítólag az esztergomi vonal villamosításának és a székesfehérvári pályaudvar átépítésének csúszása miatt.

A hírek megjelenése után a MÁV-Start meggondolta magát, és a nyári menetrendet már korrigálta is az online menetrendkeresőben. A hvg úgy tudja, a megrendelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezte a felülvizsgálatot, mert már a tervezet nyilvánosságra kerülése előtt se tetszett nekik a járatritkítás terve, ahogy a Közlekedéstudományi Intézetnek és a Balaton-fejlesztési Tanácsnak se.

Az új terv szerint is lesznek változások, de csekélyebb visszavágás lesz, sőt a hétvégén utazók még jobban is járnak. Eszerint az északi vonalon

a tavaly hétköznapi 17 járat helyett idén 13 lesz, a hétvégi 20 helyett viszont 21.

Annyi kellemetlenség megmaradt, hogy Balatonfüredről Budapestre utazva hétköznap három vonatról továbbra is át kell majd szállni Székesfehérváron, ahol erre csak 10 perc lesz az átépítés alatt álló pályaudvaron. Jó hír viszont, hogy a felújítások nyomán a déli parti vonatok menetideje csökkent.