Jól elrejtette a lopott aranyakat az akrobata sorozatbetörő, de mégsem annyira jól

2016.06.15. 13:39
A bútorok alatt, a padláson a szemetes zacskóban, a feleség ruhájában: csak néhány izgalmas hely, ahol méregdrága ékszereket, készpénzt, drága karórákat találtak a debreceni nyomozók, miután egy tavaly óta őrizetben lévő rabló családtagjainak házait átkutatták. A férfi hatékony betörő volt, amíg el nem kapták, mert korábban cirkuszi akrobataként dolgozott, így ügyesen mozgott az épületek, kerítések tetején, még a mozgásérzékelős lézernyalábokat is kikerülte, mint Tom Cruise a Mission Impossible-ban.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai még tavaly nyáron fogták el a korábban cirkuszi akrobataként is dolgozó V. Károlyt, aki 2013 eleje és 2015 júniusa között legalább 51 alkalommal követett el országszerte lopásokat, betöréseket. A lakásokba akrobatikus ügyességgel jutott be, filmbeillő módon mászott házak tetejéről az erkélyekre, kikerülte a mozgásérzékelős lézernyalábokat is, mondta Dobó Dénes, a kapitányság sajtó szóvivője.

s0862087
Fotó: Police.hu

Gyakran a lakóházak emeletére mászott fel, majd az ott található ablakokat, teraszajtót befeszítve jutott be a lakásokba. Főleg a széfeket kereste, amikből készpénzt, értékes órákat és ékszereket lopott el, a betöréseket többnyire hétvégén, vagy ünnepnapokon, éjszaka, üres házakban és lakásokban követte el, írja a police.hu.

A debreceni nyomozók a V. Károlynál 2015 júniusában már tartottak egyszer házkutatást, és már akkor rettenetesen sok, 100 millió forint értékű arany ékszert, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le. Az ékszerekről akkor a rendőrség felhívást is közzétett, annak érdekében, hogy azok tulajdonosait azonosítani lehessen.

Aztán kiderült, hogy ez még mind semmi, mert még mielőtt elfogták a férfit, ő rengeteg ékszert és pénzt rejtett el mindenféle családtagjai különböző lakásaiban.

A nyomozóhatóságnak V. Károly hozzátartozóinak fényűző életkörülményei lettek gyanúsak, és most június 2-án több családtagnál Ecseren, Csömörön és Budapesten újabb házkutatásokat tartottak.

Talajradarral és fémkeresővel érkeztek a házakhoz, ahol a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói különböző rejtekhelyekből – bútorok alól, a padláson lévő szemetes zacskókból – értékes karórákat és ékszereket foglaltak le. A gyanúsított felesége V. Károlyné a ruházatába rejtett 45.500 eurót, amit a rendőrök szintén lefoglaltak.

Az asszony, meg a két lánya (a 24 éves V. Alexandra és a 27 éves V. Barbara) a családfő által ellopott értéktárgyak elrejtésében és értékesítésében vettek részt, így a nyomozók a három nőt különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ők az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

A nyomozók egy családi házat, egy lovardát, hat lovat – köztük egy versenylovat –, két Audi típusú személygépkocsit, egy ló szállítót továbbá egyéb ingóságokat lefoglaltak és előterjesztést tettek a bíróság által történő zár alá vételük elrendelésére. Ezen felül több mint 1200 darab értékes óra és arany ékszer, valamint több millió forint értékű eurót foglaltak le.