Egy KDNP-s képviselőnek fél éven belül hirtelen négy laptopra lett szüksége

2016.06.20. 17:09

Földi László ceglédi képviselő 1,6 milliót költött laptopokra a 2014-es választások megnyerése után, írja a 444.

A lap egyik olvasója vette észre, hogy a KDNP-s képviselő, volt ceglédi polgármester vagyonnyilatkozatában feltűnően magas összeg szerepel a felsőkategóriás gépek vásárlása mellett.

Mint ahogy a dokumentumból kitűnik, Földi 2014 májusában egy hétszázezres laptopot vett, majd októberben nagyjából félmilliót adott ki egy Lenovo thinkpadért, majd újabb két gépre megint fél milliót költött.

Mind a négy laptopot közpénzből kapta, de a vagyonnyilatkozat alapján nem tudni, hogy melyiket fizette az Országgyűlés, melyiket a Fidesz. 

Elírta a számot a vagyonnyilatkozatban

Megkerestük a képviselőt, hogy magyarázza el nekünk, miért lett szüksége ilyen hirtelen ennyi számítógépre. Földi válaszában azt írta, hogy vagyonnyilatkozatában véletlenül kétszer is szerepel ugyanaz a laptop, amit 2014 májusában az Országgyűlés Hivatalától kapott. Levelében ígéretet tett arra, hogy ezt a tételt javítani fogja:

Így összesen 3 darab laptoppal rendelkezem, amit az Országgyűlés Hivatala biztosít számomra.

A háromból egyébként személy szerint ő csak egy laptopot használ, a másik kettő, egyenként 242 000 forintos értékű Lenovo notebookon két munkatársa dolgozik.