Még mindig nem sikerült befejezni a nyomozást KágéBéla ellen

2016.06.21. 11:22

Ismét meghosszabbította a Kovács Béla európai parlamenti képviselő ügyében indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség, ezúttal szeptember 20-áig - erősítette meg az ügyészség az MTI-nek a Magyar Nemzet információját.

A politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havonta Moszkvába látogat. 

2014. májusában a legfőbb ügyész diplomáciai úton Martin Schulz európai parlamenti elnökhöz fordult, kérve, hogy az EP függessze fel a jobbikos képviselő mentelmi jogát. Ez tavaly novemberben megtörtént. Decemberben az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Kovácsot az ügyészség.

Kovács Béla a gyanúsítással szemben panasszal élt. A jobbikos politikus tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és érdemi védekezést terjesztett elő.  Kovács Béla emellett több nyilatkozatban tagadta a kémkedés vádját.