Elküldenék a fogyatékos gyerekeket egy szentendrei játszótérről

2016.06.22. 15:33
Szentendre és a Dunakanyar egyetlen gyógypedagógiai iskolája levelet kapott egy fideszes önkormányzati képviselőnőtől, hogy ne vigyék a gyerekeket a közeli játszótérre, mert az elsősorban a környéken lakó fiataloké. A szülők szerint már másodszor szúrnak ki a beteg gyerekekkel.

A Bárczi Gusztáv Általános Iskola Szentendre város és a Duna-kanyarig terjedő téréség egyetlen gyógypedagógiai intézménye. A három évtizede működő iskolának 60 sajátos nevelési igényű diákja van, köztük mozgássérültek, autisták, Down-szindrómások, írja a nol.hu

A 2014-es önkormányzati választás előtti hetekben váratlanul megállni tilos táblát helyeztek ki a szentendrei mellékutca elején. Azóta a gyereket szállító szülők csak távolabb parkolhatnak.

A napokban a parkolási szigorítást is propagáló körzetes képviselőnő, Zakar Ágnes arra kérte fel e-mailben az iskola vezetését, hogy a gyerekeket ne vigyék többet az intézmény közelében található egyetlen játszótérre.

A Fidesz-KDNP képviselője azt írta a Szegedi utcai játszótérről, hogy

Ez egy környék gyerekeinek és nem iskolai táborozóknak épült kis játszótér!

Kérését azzal indokolta, hogy a környező lakók fordultak hozzá panasszal, mert azt látták, hogy a sok nagy gyerek, iskolai csoport gyakran nem rendeltetésszerűen használja a tér játékait.

Bár a levelet több iskola is megkapta, a bárczis szülők magukra vették, mivel innen nem tudják a beteg gyerekeket azokra a távolabbi terekre, strandokra vinni, amelyeket Zakar Ágnes javasolt.

Zakar Ágnes a Nol.hu megkeresésére azt hangoztatta, hogy csak kéréssel fordult a Bárczi Iskolához és többi intézmény vezetőjéhez. A játszótéren EU-konform eszközöket helyeztek el, de a játékok nagyon leromlottak, miután egész osztályok ültek rajta, ezért javítani kell.

Én vagyok nem hatóság. Az megy oda most is, aki akar, mondta.