Kiss László a szabadulása után is erőszakoskodhatott

2016.06.23. 19:50

Egy eddig a nyilvánosságban nem ismert volt úszónő azt állítja, hogy Kiss László Takács Zsuzsanna megerőszakolása után vele is erőszakoskodott. Az eset elmondása szerint azután történt, hogy Kiss László kiszabadult a börtönből.

Hirtelenjében megjelent Kiss László az ajtóban

– mondta a külföldön élő volt úszó a TV2 Tények című műsorában.

A most már nyugdíjas asszony, akit egyelőre nem neveztek meg, naivnak mondja magát, mert nem vett észre semmilyen előjelet. Biztos benne, hogy nem ő volt az egyedüli hasonló áldozat.

A TV2-nek nyilatkozó nő szerint nem igaz Kissnek az a korábbi állítása, hogy a börtön megváltoztatta. A nőt annyira megviselte az eset, hogy ezután hat évig nem is ment le az uszodába.

Megkönnyebbülést érzek, hogy ezt elmondtam, csak azt nagyon sajnálom, hogy ilyen későn. Ezt nagyon sajnálom, sokkal előbb kellett volna.

A kétperces interjúrészlet a holnapi Tények felvezetője. Azt, hogy pontosan mit tett Kiss László az áldozatával, a holnap esti adásból derül majd ki.

Kiss László úszókapitányról április 5-én hozta nyilvánosságra az 1962-es bírósági ítéletet a Fullánk.com. Ebben az állt, hogy két társával, csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt 3 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, ő volt a másodrendű vádlott. A nagyfai börtönből elnöki kegyelemmel szabadult 20 hónap után.

Kiss az ügy kirobbanásakor azt mondta, hogy megbűnhődött tettéért, majd két nap múlva, a lemondásakor olyan közlemény adott ki, hogy koholt vádak alapján, koncepciós perben ítélték el, és nem követte el az erőszakot. Kiss László nevét viselte a százhalombattai uszoda, illetve díszpolgár is volt, a város alpolgármesteri tisztségéről viszont már áprilisban lemondott. Kiss László és az áldozat, Takáts Zsuzsa az RTL Klub kamerái előtt találkoztak májusban. Az egykori szövetségi kapitány bocsánatot kért áldozatától, akiről korábban azt híresztelték, hogy meghalt.