Ipari mennyiségben gyártották a heroint

2016.06.24. 13:31

Az elmúlt évek egyik legnagyobb kábítószerfogását hajtották végre a NAV és a rendőrség munkatársai Felsődobszán - számolt be a Police.hu. Az illegális droglaborban külföldi munkások ipari mennyiségben gyártották a külföldre szánt kábítószert.

A NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága egy magyarból és több külföldiből álló csoportot azonosított, akik nagy mennyiségű vágott dohány illegális előállításával foglalkoztak. A pénzügyi nyomozók megtudták, hogy egy olyan berendezést állítottak össze, amivel kábítószert lehet előállítani. A NAV ezért a rendőrökkel közös akcióban ellenőrizte a telephelyet június 22-én.

A házkutatás során kiderült, hogy nem vágott dohány állítanak elő, hanem ópiát származékot, heroint gyártanak. Az alapanyagot szárított mák oldószeres feloldásával, préselésével, majd a préselt termék főzésével kapták, ezt heroin készítéséhez is használták volna a későbbiekben. A kábítószert külföldre szánták.

Droglabor Felsődobszán

A rajtaütés után a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottakat, egy 44 éves férfinek és hat társának előzetesbe vételét indítványozták.