"Mondta, hogy be vagyok zárva, meg fog történni a dolog"

2016.06.24. 19:22

Hámori Magdolna egykori úszó, úszásoktató a csütörtöki felvezetés után Tények pénteki adásában azt állította, hogy őt is megpróbálta megerőszakolni Kiss László. Az eset a riport szerint "a 70-es évek legelején történt", a felvezetésben Gönczi Gábor 45 éves ügyről beszélt.

A 70-es évek óta Olaszországban élő nő azt mondta, a Spartacusban úszott Kissnél, majd óvodásokat tanított úszni. Ekkor tudta meg, hogy Kiss börtönben volt (Kiss 1961-es ügyéről és annak következményeiről ide kattintva olvashatja cikkeinket), de meg sem fordult a fejében, hogy vele is kikezdhet.

Hámori Magdolna a Tények adásában.
Hámori Magdolna a Tények adásában.

Aztán egyszer, amikor Hámori egyedül volt, Kiss benyitott az emeleti úszóóvoda ajtaján. "Megjelent az ajtóban. Nem tudom, honnan tudta, hogy fenn vagyok egyedül. Ritkán járt fel" - emlékezett vissza a nő.

"Megijedtem, amikor bekulcsolta, bezárta az úszóóvoda ajtaját. Akkor csak rájössz, mi az újság, valamit akarnak tőled. Állt az ajtóban, elkezdett csurogni róla az izzadság. Úgy megijedtem, hogy az asztal másik oldalára mentem"

Mondta, hogy most be vagyok zárva, meg fog történni a dolog. 

"Kergetett, beszélt közben, mondta a magáét, meg akart erőszakolni, de nem tudott, mert én is mondtam a magamét, mondtam, megyek a rendőrségre, mindenki meg fogja tudni itt az uszodában. Akkor kiment, ennyi volt."

A nő azt mondta, ezután 6 évig le sem ment az uszodába, biztosításokkal kezdett foglalkozni. A történteket elmesélte a hozzá legközelebb állóknak, de Kiss befolyásossága miatt jobbnak látták, ha nem hozzák nyilvánosságra az ügyet.

"Nem hinném, hogy valaha is elfelejti, ami történt. Azt nem lehet elfelejteni, ugyanúgy nem tudja elfelejteni, mint én".

Hámori azt mondta, biztos benne, nem csak őt és Takács Zsuzsannát zaklatta Kiss.

Nem tudnék neki soha megbocsátani. Ezt kitörölni nem lehet soha. Mit bocsássak meg egy ilyen embernek, aki ilyeneket csinál?

A nő hozzátette: olyan büntetést adna "ezeknek az embereknek", hogy az életbe soha be nem tennék a lábukat oda, ahol dolgoztak, ahol gyerekekkel foglalkoznak.

"Megkönnyebbülést érzek, hogy ezt elmondtam, csak azt sajnálom, hogy ilyen későn. Az én bűnöm is, hogy nem mondtam el előbb ezt az egészet" - zárta az interjút Hámori.