Az Interpol is keresi a Magyarországon halálos balesetet okozó embercsempészt

2016.06.28. 10:00

Felkerült az Interpol tíz legkeresettebb embercsempészét összegyűjtő listájára az a bolgár embercsempész, aki halálos balesetet okozott Magyarországon, majd megszökött a rendőrség elől – írja a Magyar Idők.  Kolyo Georgiev Kolev még 2014. augusztus 11-én karambolozott az M5-ös autópályán, a kisbusza hátsó részében több afgán állampolgárral. Az autó Újhartyán környékén a szalagkorlátnak ütközött és felborult, a balesetben két afgán férfi meghalt, heten súlyosan megsérültek, az autó vezetője és társa pedig elmenekült. 

A magyar rendőrség 2015 februárjában közölte, hogy két bolgár férfit keresnek a baleset miatt, akik közül az egyiket, Sve­toslav Marinovot időközben már le is tartóztattak a bolgár hatóságok Szófiában, és tavaly februárban átadtak a magyar hatóságoknak. Marinov a rendőrség szerint egy bűnszervezet tagjaként 

hét alkalommal legalább 130 embert csempészett Nyugat-Európába.

A másik férfit, Kolevet viszont azóta is keresik, ellene bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot. 

operation Hydra.PNG
Fotó: Interpol

 

Az Interpol a hangzatos nevű Operation Hydra nevű akció keretében adta ki a top 10-es körözési listáját, amin  Kolev mellett szerepel még egy moldáviai nő, aki fejenként 3000 euróért csempészett embereket Magyarországon át Ausztriába, egy szlovén férfi, aki Afganisztánból és Törökországból csempészett embereket Magyarországra és Szlovéniába, és egy vietnami férfi, aki egy vietnamiak Európába csempészésére specializálódott bűnbanda tagja lehet.