Hadházy Ákos indul az LMP társelnökségi posztjáért

2016.06.28. 01:10 Módosítva: 2016.06.28. 01:11

Közzétette programját az LMP belső fórumán, ezzel hivatalosan is elfogadta a jelöltséget a párt társelnöki posztjára Hadházy Ákos, erősítette meg a Magyar Idők értesülését a politikus.

A lap keddi számában az LMP antikorrupciós szakszóvivője azt mondta: azután döntött így, hogy többen is jelölték a tisztségre, amelyről Schiffer András június 1-jével mondott le.

A posztért való indulást korábban nem zárta ki Csárdi Antal, Keresztes László Lóránt és Ungár Péter sem. Jelöltté azonban az válhat, akit legalább egy tag jelöl, és programja közzétételével elfogadja a jelöltséget. A programok ismertetése nem nyilvános, azokat csupán a küldöttek és a párttagok ismerhetik meg egy belső fórumon.

A társelnöki jelentkezések július 5-én éjfélkor zárulnak le. Ekkor már a képviselőjelöltek sora is biztossá válik, Schiffer András augusztus 31-ével ugyanis képviselői mandátumáról is lemondott.

Parlamentbeli utódának kiléte július 5. után derül ki, addig titkosan folyik a szavazás, így maguk a lehetséges képviselő-aspiránsok sem tudják, megkapták-e a tagok tíz százalékának támogatását.

Az LMP  július 16-17 között tartja t árselnök- és képviselő-választó kongresszusát.