Seszták ismerőse bújik meg a BKV műanyag ruháiban

2016.06.29. 14:39

Seszták Miklós ismerőse az ügyvezetője annak a cégnek, amely a BKV-nak szállítja a a tömegközlekedési vállalat alkalmazottai által kifogásolt egyenruhákat – írta a 444.hu. Az alkalmazottak szerint nagy melegben hordhatatlan a nagyrészt műanyag nadrág, szoknya és a kabát, amely még csak nem is vízálló. 

A BKV tavaly már vizsgálatot indított az ügyben, és a kifogások miatt azt is elnézi dolgozóinak, ha a régi egyenruhát veszik fel az újak helyett, amelyeket elég drágán vásárol a BKV: a nadrágért 13144 forintot, a zakóért 52857 forintot fizet.

A BKV 214 végén szerződött le a Kézmű Nonprofit Kft-vel a ruhák leszállítására. A MÁV-val és a Magyar Postával is szerződésben álló vállalkozást a Seszták Miklós által vezetett Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőn keresztül.

A Kézmű Nonprofit Kft ügyvezetőjének tavaly a Sesztákhoz hasonlóan kisvárdai Becker Györgyöt nevezték ki. Becker több vállalkozása között van a papíripari Piremon Nonprofit Kft. is. A cég felügyelőbizottságának 2009 és 2011 között tagja volt Seszták is.