Az ELTE-hez fog tartozni a szombathelyi egyetem

2016.07.01. 11:54

Január 1-től az ELTE része lesz a szombathelyi egyetem – jelentette be Palkovics László oktatási államtitkár Szombathelyen, az egyetem ünnepségén. A hallgatói jogviszonyok február 1-vel kerülnek át az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez – írja a Nyugat.hu

Palkovics szerint regionális szerepe miatt fontosnak tartják a szombathelyi osztatlan pedagógusképzést, a sport- és rekreációs szakokat és a gépészmérnökképzést is.

Az államtitkár kijelentette, a csődközelben lévő, soproni Nyugat-magyarországi Egyetemet az állam kisegíti. Az ott folyó faipari és erdészképzés európai színvonalú, ezért ezt nagyon fontosnak tartják, éppúgy, mint az osztatlan pedagógusképzést.

A szombathelyi egyetem, vagyis a Savaria Egyetemi Központ (SEK) 2007-ben csatlakozott a Nyugat-magyarországi Egyetemhez, az azóta eltelt években a közös működést a szombathelyi képzési helyek leépítése és folyamatos pénzügyi gondok jellemezték. Idén májusban írtuk, hogy az ELTE és a szombathelyi egyetem között elindultak az egyeztetések az esetleges csatlakozásról.