Nőtt a melegeket elfogadó vélemények aránya a magyar neten

2016.07.01. 15:35 Módosítva: 2016.07.01. 15:54

Nőtt a különösen pozitív véleményt megfogalmazó megnyilvánulások száma, írta sajtóközleményében a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezés. A szombati Pride-on részt vevő mozgalom egy felmérésre hivatkozva közli, hogy 2015-ben az internetes közvélemény 75-80 százalékban elfogadó – semleges vagy különösen pozitív – véleményt tükrözött. Ráadásul a megelőző évhez képest a különösen pozitív megnyilvánulások aránya jelentősen nőtt (5-10 százalékra), és tavaly átlagban minden két erősen negatív véleményre jutott egy erősen pozitív is.

A felmérést a Neticle kutatócég egy egyedi nyelvi elemző rendszerrel készítette. A rendszer az online hozzászólások, hírek, fórumok, blogok, közösségi média bejegyzések hangnemét vizsgálja statisztikai eszközökkel.

Google, Prezi, RTL

A szombati Budapest Pride felvonulásra egy sor ismert cég is bejelentkezett. A cégeknél dolgozó csapatokkal ott lesz például a BP, a Citi, a GE, a Gemius, az IBM, a Microsoft, a Morgan Stanley, az RTL Magyarország, és a Vodafone Magyarország, valamint a VSSB ( Vodafone Shared Services Budapest) dolgozói. Magyar vállalkozások közül érkezik többek között az Indulhatunk.hu, a BOLD, a Loffice, a Neticle, valamint az Anker't és a Tütü szórakozóhelyek. Ott lesznek a Budapest Pride-on felvonuló cégeknek, szervezeteknek és közösségeknek közös kamiont indító Nyitottak vagyunk kezdeményezés alapítói, a Prezi, az espell és a Google is.

900 nyitott cég 

A Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezést 2013 nyarán alapította a Prezi, az espell és a Google, azóta több mint 900 cég, szervezet és közösség csatlakozott hozzá, magyar vállalkozások, itthon és világszerte ismert márkák, civil szervezetek és közösségek is. Negyedik éve, hogy a Nyitottak vagyunk kezdeményezés ott van a Budapest Pride-on.

A Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez csatlakozók alapvető értéknek tekintik, hogy másokat csak tetteik és teljesítményük alapján ítélnek meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, és fizikai vagy egyéb adottságokra.