250 millióért házi őrizetbe kerülhet Vizoviczki

2016.07.06. 20:39

Az ügyészségtől gyakran információkat közlő, Fidesz-közeli PestiSrácok.hu szerint 250 millió forintos óvadék ellenében a Fővárosi Törvényszék szerdán megszüntette a rendőrök megvesztegetésével és adócsalással is vádolt Vizoviczki László előzetes letartóztatását. Házi őrizetbe kerülhet. Ügyvédje, Szabó Zsolt a lapnak azt mondta, jogerős döntés néhány héten belül lehet.

Az ügyben megkerestük szerda este a Fővárosi Törvényszék sajtóosztályát, hogy meg tudják-e erősíteni az értesülést, amint választ kapunk, frissítjük a cikkünket.

A férfi korábban, 2015 márciusában már volt házi őrizetben. Végül aztán májusban szökés, elrejtőzés veszélye miatt újra előzetes letartóztatásba helyezték.

Vizoviczki  és több főrendőrt bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádol a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában, majd május végén fogták el az első gyanúsítottakat. Vizoviczki és a főrendőrök perét 2015. január 14-én zárt eljárásban kezdte tárgyalni a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa. Vizoviczkiről készült portrénkat itt olvashatja.

 A másik, Vizoviczkit érintő ügy lényege, hogy a diszkópápa megkérdőjelezhetetlen vezetőként irányította az általa létrehozott bűnszervezetet ,szórakozóhelyeinek minden egyes eltitkolt milliói hozzá kerültek – írja a lap. A vádirat szerint az erőszakos, illetve egyéb úton megszerzett diszkók, bárok, mulatók a hatóság által vizsgált 2010 és 2012 közötti időszakban több száz milliós bevételre tettek szert, azonban Vizoviczki utasítására megtévesztették az adóhatóságot és a tényleges jövedelemnek csak egy részét vallották be. Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolja őt és társait a Központi Nyomozó Főügyészség.

A legújabb hírek szerint az ügyek szálai akár Rogán Antalig is elérhetnek. A politikus éppen egy fotót próbál tisztázni, ahol megjelenik egy másik bűnöző, Portik Tamás hátterében.