Megvan a Szegedi Egyetem új kancellárja

2016.07.06. 09:14 Módosítva: 2016.07.06. 09:17

Kiválasztották az SZTE új kancellárját, a Délmagyar szerint Fendler Judit egészségügyi közgazdász kapta meg a kinevezést, aki 3 évig dolgozott az egyetemen, az új klinikák tervezése körüli pénzügyi kontroll területén.

2014. december 30-án megválasztott első kancellár, Devecz Miklós tavaly szeptember végén egy nagy sajtóvisszhangot kiváltott Facebook-bejegyzés miatt lemondott. Az első, december 10-én elindított kancellári pályázat eredménytelen volt, a másodikat március utolsó napján hirdették meg. Tizenöt pályázó volt, a személyes meghallgatások május végén zajlottak.

A pécsi születésű egészségügyi közgazdász a Corvinus, a Semmelweis és az Eötvös Loránd egyetemeken tanult, egészségügyi menedzser, nemzetközi kapcsolatok, pénzügy és egészségtan szakokon. Pályakezdőként Chicagóban vállalt munkát, több mint négy évig igazgatója volt a fekvő- és járóbeteg-ellátó intézmények finanszírozási adatszolgáltatásának auditálásával foglalkozó HBCS Audit Kft.-nek, illetve dolgozott a Pécsi Tudományegyetemen és legutóbb a Honvéd kórházban, ahol gazdasági igazgató volt.