Verekedés tört ki a kiskunhalasi menekülttáborban

2016.07.08. 23:07

Az internet használata miatti vita fajult verekedésig két marokkói férfi között a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban. A rendőrök és a fegyveres biztonságiak szétválasztották a menedékkérőket, írja a Police.hu.

Az esetet követően néhány perccel helyreállt a rend. A hatóság gondoskodott a verekedők sérüléseinek orvosi ellátásáról.

A kiskunhalasi táborban nem ez az első rendbontás: június elején az ott elhelyezett 484 menekült közül mintegy 300 fő a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolta. Petíciót adták át a központ vezetőinek, míg néhány hangadó arra szólította fel a migránsokat, hogy induljanak el Budapestre. 300 rendőr érkezett a helyszínre és megakadályozták az őrzött intézmény elhagyását.

Néhány nappal korábban egy 18 éves afgán férfi füléből egy társa kiharapott egy darabot. A rendőrség súlyos testi sértés bűntett gyanújával bűnügyi őrizetbe vette a harapóként azonosított 22 éves afgán állampolgárt. A sérültet kórházba szállították, a kiharapott füldarab nem került elő.