Csepreghy Nándor nem tud mit kezdeni L. Simon szelektív hallásával

HUS 5920 ok
2016.07.09. 11:44

Beszólogatós kedvében találta a Népszava Csepreghy Nándort, a Miniszterelnökség miniszterhelyettesét. Csepreghy ugyanis több aktuális ügyet elég szókimondóan kommentált, és több politikustársának is üzent.

A legfontosabb kijelentések az interjúban:

  • Miniszterével, Lázár Jánossal ellentétben nem lépne ki az EU-ból. "Egyértelműen a maradásra szavaznék, az uniós tagság pártján vagyok". 
  • A kvótaszavazáson persze nemmel fog voksolni, mert az nem a kilépésről szól.
  • Ha Németh Lászlóné nem vonul nyugdíjba, akkor ma is a Miniszterelnökség államtitkára lenne ugyanazzal a portfólióval. "Ha Németh Lászlóné folytatni szerette volna ezt a munkát, azt a miniszter örömmel vette volna. Sőt, Németh Lászlóné a miniszterelnök kiemelt tanácsadója marad."
  • L. Simon Lászlónál más a helyzet, az ő munkájával nem volt elégedett a miniszter. "az örökségvédelem és a régészet területén nem elégedett az államtitkárára bízott feladatok teljesülésével. Hogy mindezt miként részletezte L. Simon Lászlónak, az csak a kettejük beszélgetése."
  • Arról, hogy L. simon állítólag a sajtóból tudta meg azt, hogy menesztették: Lázár János "többször is közölte a világos álláspontját, elvárásait. Ha valakinek szelektív a hallása, azzal nem tudok mit kezdeni."
  • Szakály Sándor, a Veritas igazgatója numerus clausust bagatellizáló mondatáról: " a kormánynak nem egyezik az álláspontja Szakály Sándorral ebben a kérdésben. A kormány semmilyen relativizációját nem tudja elfogadni a holokausztnak, vagy zsidó honfitársainkat negatívan érintő bármiféle döntésnek, törvénynek."
  • A Miniszterelnökség és Lázár János tevékenységének Fideszen belüli kritikusairól: "a középszer mindig másoknak hibákat felróva próbál kitörési pontot találni ahelyett, hogy a saját munkájával lenne elfoglalva és képes lenne eredményeket felmutatni."

(Borítókép: Huszti István / Index)