Égett a határ Ferihegynél

2016.07.09. 22:11

Kigyulladt az avar és a vágányok melletti növényzet Vecsés és Pestszentlőrinc között szombat délután. A lángok elérték a vasúti sínt is, így több órás késésre kell számítani a Cegléd-Budapest vonalon: többek között az állomásokon vesztegelnek a Szegedről és Debrecenből érkező vonatok, írja az MTI.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Budapesten a repülőtér D portájánál volt a legnagyobb tűz, itt hat hektáron égett a kiszáradt növényzet. A tüzet már eloltották, jelenleg utómunkálatok folynak.

A  lángokat jelenleg hatvan tűzoltó próbálja megfékezni  Vecsésen és Monoron. Előbbi településen a vasútállomásnál és a bevásárlóközpont mögött is ég a tűz. Itt gumi is meggyulladt. Monoron a város külterületén a vasúti töltésnél van még tűz. A Mária utcánál a lakók oltották el a lángokat.

Korábban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is kigyulladt a tarló: mintegy húsz hektáron lángolt a learatott gabona tarlója péntek délután a Nyírtelek melletti Paszabcsúcson. A tűz nagyjából száz hektárnyi termőföldet és lakóházakat is veszélyeztetett. A lángokat a nyíregyházai és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók fotjották el.