Öt évvel ezelőtti gyilkosságot derített fel a rendőrség

2016.07.13. 11:43

Egy 2011 őszén történt gyilkosságot derített fel nemrégiben a Bács-Kiskun megyei rendőrség, közölte a Zsaru magazin.

A kapitányság szerda reggeli sajtótájékoztatóján elhangzott információk szerint egy kalocsai férfi 2012 júniusában jelentette be féltestvére, egy Kiskunhalason magányosan élő, 62 éves férfi eltűnését. A rendőrség az adatgyűjtés során kiderítette, hogy a férfi még korábban, 2011 őszén tűnt el. Egykori munkatársa, a későbbi gyanúsított, S. Mihály akkor azt állította, hogy a férfi egy romániai barátnőjével utazhatott el valahová. A rendőrség azonban hiába adott ki eltűnés miatt körözést, éveken keresztül nem jutottak semmire.

A nyomozásban idén februárban állt be fordulat: rőzsét gyűjtő asszonyok emberi csontokat találtak a Kiskunhalashoz közeli Bogárzó-puszta melletti erdőben. Az orvosszakértő megállapította, a maradványok arra utalnak, hogy az áldozat erőszakos halállal halt meg. A fogazat vizsgálata során kiderült, hogy az áldozat azonos a 2011 őszén eltűnt 62 éves férfivel. 

Csontoktól a gyanúsítottig

A rendőrség ezután új nyomozást indított, immár halált okozó testi sértés gyanúja miatt. Újra meghallgatták a szomszédait, köztük az 59 éves S. Mihályt is, akinek tanyája volt Bogárzó-puszta környékén. Mint kiderült, a férfinek kulcsa volt az áldozat garázsához, amiből eltűnt egy Lada, és amit egy autószerelő segítségével a nevére iratott.

A férfi bár azt állította, hogy semmit sem tud az eltűnt férfiről, a poligráfos vizsgálat kimutatta, hogy határozottan köze van a férfi erőszakos halálához. A nyomozók ezután a tanyáján egy kivágott körtefa alatt megtalálták a csontváz hiányzó részeit. Ezt követően S. Mihály elmondta, hogy meglátása szerint nem emberölés, hanem baleset történt.

1-es kep 0
Fotó: Police.hu

Vitába keveredett a későbbi áldozattal, ellökte, amitől a férfi elesett és beverte a fejét. Ezután lefeküdt aludni, és csak nyolc óra elteltével nézte meg a férfit, aki mozdulatlanul feküdt - ekkor tudatosult benne, hogy az ismerőse meghalt. Tanyája mellett eltemette, majd évekkel később - ismeretlen okból - kiásta a csontok egy részét, és elvitte a bogárzói erdőbe.

A bíróság június 30-án rendelte el S. Mihály előzetes letartóztatását emberölés megalapozott gyanúja miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport