Kifosztották a Gáspár család sertéstelepét

2016.07.18. 13:24

A teljes automata vezérlést ellopták Gáspár Győző egyik rokonának nagyszentjánosi sertéstelepéről. Az ingatlan Győző testvérének lányáé. Győző apja pedig 200 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a tolvajok nyomára vezeti őket,írja a Kisalföld.

A salgótarjáni család több mint tíz éve egy volt téeszterületet birtokol, épp most akarták betelepíteni és oktatóközpontot avatni a területen. Ám a közelmúltban beszerzett berendezésnek – valamikor az év során – lába kelt, hogy pontosan mikor, azt nem tudni, mivel ritkán tartottak bejárást a területen, áll a cikkben. Állatok még nem voltak ott.

A Gáspár család elmondása szerint a legkorszerűbb gépek tűntek el, a disznóknak telepített vezérlő, klíma, önetető, önbeadó, ami reggel, délben, este automatizált módon végezte volna az etetést. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.

"Aki ellopta, nem kisstílű tolvaj volt és persze nem egyedül jött. Nagy szakértelem kellett hozzá, tudta, hogy pontosan mi van ott, teherautóra volt szüksége és speciális szerszámokra. Csak a portás engedhette be, de egyelőre nem jutottunk dűlőre vele" – nyilatkozta idősebb Gáspár Győző. Szerinte 40 és 50 millió között mozog az általa becsült kár. A berendezés nem volt biztosítva.